Philipp Blum: Η απόφασή μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα αποδείχθηκε σωστή

Συνέντευξη στη Λιλή Καρακώστα

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα δίνει η εταιρία Blum με τη δημιουργία νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων στην Παιανία με εκθεσιακό χώρο εμβαδού 300 τ.μ., χώρους γραφείων, ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, καθώς και αποθηκευτικούς χώρους 1600 τ.μ. Για την απόφαση της επένδυσης αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας, μας μιλά ο Philipp Blum, Διευθύνων Σύμβουλος της Blum (Austria).

-Η εταιρία Blum δημιουργήθηκε το 1952, όταν ο Julius Blum, κατασκεύασε το πρώτο καρφί για πέταλα αλόγων. Πόσο έχει προχωρήσει η εταιρία έκτοτε;

Η Blum παραμένει μια οικογενειακής ιδιοκτησίας εταιρία, που είναι οικονομικά υγιής και έχει μακροπρόθεσμους στόχους. Είμαστε αρκετά σταθεροί στη στρατηγική μας στη βιομηχανία επίπλων από το 1958 αλλά λόγω της εξειδίκευσής μας στα έπιπλα κουζίνας τα τελευταία χρόνια, έχουμε καταφέρει να δίνουμε λύσεις στους πελάτες μας για την κατασκευή των επίπλων τους. Επιπλέον, παρέχουμε στους πελάτες μας επαναστατικές ιδέες που εφαρμόζονται στην καθημερινότητά τους.

-Τα προϊόντα σας είναι γνωστά για την αντοχή, τη σταθερότητα και το value for money που διαπιστώνει ο καταναλωτής. Τι είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα της εταιρίας Blum τόσο διαφορετικά από τον ανταγωνισμό και γιατί πρέπει να τα αγοράσουν οι καταναλωτές;

Αναπτύσσοντας την φιλοσοφία των «προνομιών σε παγκόσμια κλίμακα» για τους πελάτες μας, επικεντρωνόμαστε στις πραγματικές ανάγκες των πελατών που χρησιμοποιούν τα έπιπλα, στους ανθρώπους που προωθούν τα προϊόντα αυτά, σε εκείνους που συναρμολογούν τα εξαρτήματα για το τελικό αποτέλεσμα και στους κατασκευαστές που παράγουν το έπιπλο. Προσπαθούμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την αλυσίδα και για τον λόγο αυτό τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν.

-Γιατί αποφασίσατε να επενδύσετε στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια εποχή που η οικονομική κρίση «χτυπά» τους καταναλωτές; Πιστεύετε πως η ελληνική οικονομία κρύβει ευκαιρίες για εκείνους που ξέρουν πού να ψάξουν;

Η προσήλωσή μας στις αρχές της εταιρίας μας, η πεποίθησή μας στην μακροχρόνια απόδοση των προϊόντων μας αλλά και η μακρά συνεργασία μας με την ελληνική αγορά ήταν οι παράγοντες εκείνοι που μας ώθησαν να επενδύσουμε στη χώρα σας. Ο κύκλος της οικονομίας πάντα κρύβει προκλήσεις και ευκαιρίες αλλά μακροπρόθεσμα, η στρατηγική κάθε εταιρίας σηματοδοτεί το μονοπάτι για το μέλλον.

-Μιλήστε μας λίγο περισσότερο για την επένδυσή σας στην Ελλάδα. Τι προσδοκάτε από αυτήν;

Η απόφασή μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα αποδείχθηκε σωστή λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της θυγατρικής μας τα τελευταία 5 χρόνια. Πιστεύουμε, πως με την σταδιακή εμφάνιση ενός πιο σταθερού και αναπτυσσόμενου οικονομικά περιβάλλοντος, θα επωφεληθούμε από αυτή την επένδυση στο άμεσο μέλλον.

-Η εταιρία σας ήταν πάντοτε πρωτοπόρα. Το 1970, δημιουργήσατε ένα «εκπαιδευτικό κέντρο» για τους υπαλλήλους σας και το 1977, κατασκευάσατε την πρώτη αποθήκη με ψηλά ράφια-που ήταν και ένα καλά οργανωμένο κέντρο logistics της εποχής. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από εσάς;

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως το «κέντρο εκπαίδευσης» που δημιουργήσαμε τότε είναι πολύ σημαντικό. Οι μαθητευόμενοί μας είναι μια πολύ καλά εκπαιδευμένη ομάδα δυνητικού εργατικού δυναμικού για την εταιρία μας.

Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις ανάγκες των πελατών μας και διαβεβαιώνουμε πως οι καινοτομίες θα εξακολουθούν να μας συνοδεύουν, όπως εκείνες που παρουσιάσαμε στη διεθνή έκθεση Interzum της Κολωνίας, ένα μήνα πριν στη Γερμανία και οι οποίες αποτελούν μια πρόγευση για το τι θα παρουσιάσει η εταιρία μας στο μέλλον.

Προσήλωση στις ανάγκες των πελατών, ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες είναι το τρίπτυχο εκείνο που θα πρέπει να αναμένετε από την εταιρία Blum στο μέλλον.



businessnews.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα