L&R: Μετά το Amathus στη Ρόδο θέλει κι άλλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Ενας ακόμη διεθνής παίκτης κάνει την... επίσημη είσοδό του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά μέσω Κύπρου και μετά την πρώτη του κίνηση αναζητεί και νέες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας.

Ο λόγος για τη βρετανική London & Regional Group, η οποία, όπως ανακοινώθηκε χθές στο Χρηματιστήριο της Κύπρου πήρε πλέον κι επισήμως το 5άστερο Amathus Beach Hotel στην παραλία της Ιξιάς στη Ρόδο, όπου κατά τις πληροφορίες, σκοπεύει να επενδύσει κεφάλαια περί τα 7 εκατ. ευρώ για την ανακαίνισή του. Σημειωτέον ότι η μονάδα είχε αύξηση σε πληρότητα και πωλήσεις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι δανειακές υποχρεώσεις αφενός και αφετέρου η ανάγκη για νέες επενδύσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με το lifting του συγκροτήματος οδήγησε τον ιδιοκτήτη όμιλο Λανίτη στη συμφωνία με τον βρετανικό όμιλο. Ο τελευταίος, αναζητεί τα τελευταία χρόνια το κατάλληλο «πάτημα» για την είσοδό του στην ελληνική αγορά, ενώ από την πλευρά του ο όμιλος Λανίτη βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης του δανεισμού του.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της συνδεδεμένης εταιρείας Amathus Public Limited στην Κύπρο, την περασμένη Παρασκευή 30 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η πώληση προς την London & Regional, η οποία παρέλαβε ήδη το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ρόδου. Η αξία της επιχείρησης ορίστηκε στα 30,5 εκατ. ευρώ αφαιρουμένου του χρέους προς τις τράπεζες.

Από την πλευρά της, η London & Regional, το όνομα της οποίας είχε ακουστεί ευρέως στην Ελλάδα λόγω της διεκδίκησης του μεγάλου project του Ελληνικού, σκοπεύει να προχωρήσει και σε νέες κινήσεις στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, με επίκεντρο κυρίως τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, κυρίως Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ στο στόχαστρο του ομίλου παραμένει και η Αττική.

Ο όμιλος της L&R έχει αυτή την στιγμή ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων και ανεξάρτητων ιδιοκτησιών με πάνω από 11.700 δωμάτια σε Ευρώπη και Καραϊβική, είτε πρόκειται για resorts είτε ακόμη και για ξενοδοχεία στο κέντρο των πόλεων.


newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα