Horizon 2020: Διάκριση για δύο ελληνικές επιχειρήσεις

Δύο ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ΕΤΜΕ και η Streamlined, ήταν οι μοναδικές εταιρείες πανευρωπαϊκά που επελέγησαν στo πλαίσιo του προγράμματος Horizon 2020 SME-Instrument Call on BlueGrowth του Ιουνίου του 2017.

Οι δυο ελληνικές εταιρείες αποτελούν πλέον κεντρικό συστατικό στοιχείο της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καινοτομία στη Γαλάζια Ανάπτυξη.

Η καινοτομία τους FloatMastBlue, που βραβεύτηκε με πάνω από 2,0 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης συμπληρώνει και ολοκληρώνει μία δουλειά ήδη 5 ετών επί της πλατφόρμας FloatMast. Ο συνδυασμός της μακράς ελληνικής παράδοσης και τεχνογνωσίας στη ναυπηγική με καινοτόμες λύσεις της μηχανικής, επέτρεψαν στις δύο εταιρείες να παράσχουν στην εκρηκτικά αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων μία πλωτή πλατφόρμα για την εκπόνηση των καλύτερων δυνατών ανεμολογικών μετρήσεων στη θάλασσα.

Η καινοτομία βασίζεται στην ώριμη και δοκιμασμένη τεχνολογία της εξόρυξης υδρογονανθράκων στη θάλασσα, η οποία τροποποιήθηκε για τις ανάγκες της Γαλάζιας Ενέργειας και ειδικότερα για την ακριβέστερη μέτρηση της δύναμης του αέρα και των περιβαλλοντικών συνθηκών στη θάλασσα, με στόχο την επίτευξη χρηματοδότησης των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.


enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα