FedHATTA: Overbooked η Ελλάδα ως το τέλος Σεπτεμβρίου

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες από τις κρατήσεις για φέτος, ενώ κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό Σεπτέμβριο.


Όλα αυτά σε συνδυασμό με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δείχνουν ότι το 2017 η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. επισκέπτες, καταγράφοντας για 3η συνεχή νέο ρεκόρ!


''Πάμε πολύ καλά φέτος, θα έχουμε μια πάρα πολύ αποδοτική χρονιά'' τόνισε σε δηλώσεις στα media ο Πρόεδρος του FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, επισημαίνοντας ότι ο Ιούνιος ήταν πολύ καλός από αφίξεις από πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ οι δύο μήνες που ακολουθούν σχεδόν είναι overbooked, καθώς οι πληρότητες ξεπερνούν το 95%.


Ειδικά οι δημοφιλείς προορισμοί (Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική) θα ''βουλιάξουν'' στην κυριολεξία από τον κόσμο. Αν και ο προορισμός trend της φετινής χρονιάς είναι η Πάρος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Λ.Τσιλίδη. ''Δεν θα πέφτει καρφίτσα'', δήλωσε χαρακτηριστικά, αφού οι αφίξεις από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό είναι πάρα πολλές.


Εξαιρετικά από κρατήσεις πάνε, επίσης, και τα νησιά του Ιονίου, με τη Λευκάδα, την Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά να πρωτοστατούν, καθώς ήδη έχουν πάνω από 85% πληρότητα.


Αυτό που έχει ενδιαφέρον, φέτος, είναι πως οι αυξημένες κρατήσεις εξακολουθούν και τον Σεπτέμβριο, με τους τουρίστες από το εξωτερικό να έχουν, ήδη, κάνει κινήσεις για να έρθουν στην Ελλάδα και εκείνο τον μήνα, επεκτείνοντας την high season περίοδο ως τα μέσα του φθινοπώρου !

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα