Η Convert μπαίνει και στο online super market

Η Έλενα Χαϊλαζοπούλου και ο Κωσταντίνος Σταύρου είναι από τους 26χρονους που κάθε επιχείρηση θα ήθελε να έχει ως στελέχη. Είναι αυτοί που, κατάφεραν να αναπτύξουν το eRetail Audit ως εργαζόμενοι και μέτοχοι πλέον της Convert Group. 

Τι είναι το eRetail Audit; Είναι η ελληνική παγκόσμια πρωτιά στη μέτρηση της online κατανάλωσης. Πρόκειται για μια παγκόσμια καινοτομία στην έρευνα αγοράς και μέτρησης μεριδίων ανά επωνυμία και προϊόν για τα καταναλωτικά αγαθά που πωλούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το συγκεκριμένο εργαλείο, δηλαδή το eRetail Audit, παρουσιάσθηκε επισήμως τον περασμένο Νοέμβριο από την 9μελή τότε ομάδα της Convert Group και εφαρμόζεται ήδη στον κλάδο των online φαρμακείων. Έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς κλάδους της Ελληνικής αγοράς που ο τζίρος του εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο από σήμερα.


Εδώ και ένα μήνα εφαρμόζεται και στο online super market. Ήδη η Convert Group, την οποία ξεκίνησε ο Παναγιώτης Γκεζερλής προ τριετίας με 5.000 ευρώ κεφάλαιο, υποστήριξη σε υποδομές από φίλους και γνωστούς και εφέτος ο τζίρος της θα προσεγγίσει το 1 εκατ. ευρώ, έχει συνάψει συνεργασία με τρία μεγάλα εγχώρια online super market και 7 μεγάλους διεθνείς και Έλληνες προμηθευτές, μεταξύ των οποίων και την L’Oreal.

Τα σχέδια "κλωνοποίησης” του eRetail Audit, δεν περιορίζονται στο online φαρμακείο και στο e-grocery. Τα επόμενα βήματα της ομάδας της Convert Group, περιλαμβάνουν τη διείσδυσή του eRetail Audit στη μέτρηση μεριδίων στην επιλεκτική διανομή καλλυντικών και στα ΜΗΣΥΦΑ.

Απώτερος στόχος η επέκταση στο εξωτερικό. Κάτι που η ομάδα της Convert Group τοποθετεί μέσα στο 2018. Η επέκταση στο εξωτερικό είναι κρίσιμος παράγοντας για την εδραίωση αυτής της λύσης και κατ’ επέκταση της Convert Group στις διεθνείς αγορές όπου μέχρι σήμερα ο διεθνής ανταγωνισμός δεν έχει να παρουσιάσει αντίστοιχο εργαλείο κάτι πάντως που δεν πρέπει να αποκλείεται στο μέλλον. 

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία εξασφάλισε την πρόσβαση σε 16 χώρες με ολοκληρωμένες υπηρεσίες διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου για ελληνικές Β2C & B2B επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν e-στρατηγική, πλήρες localization, ecommerce logistics fulfillment με οργανωμένο δίκτυο επιστροφών, τοπικό customer support και υπηρεσίες digital marketing σε χώρες όπως Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Δανία, Φιλανδία, Βέλγιο, Βραζιλία και Κίνα. Η εξάπλωση στις παραπάνω χώρες γίνεται μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της Convert Group με την Salesupply η οποία έχει καθοδηγήσει πάνω από 350 οργανισμούς στο cross-border eCommerce.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Με πρωτοφανή ταχύτητα για τον βραδυκίνητο κλάδο της Έρευνας Αγοράς, η Convert Group ανακοινώνει σήμερα ότι υλοποίησε ολοκληρωμένη υπηρεσία μέτρησης μεριδίων αγοράς στα online super markets. To eRetail Audit της Convert Group επεκτείνεται σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του ηλεκτρονικού εμπορίου, που σύμφωνα με την Convert Group το 2020 θα ξεπεράσει σε αξία online αγορών τα €300Μ από Έλληνες καταναλωτές.

Με την συλλογή δεδομένων από ​μεγάλα ηλεκτρονικά super markets της Ελλάδας​, AB Βασιλόπουλος, WeLoveSuperM​arket & Yoda - το eRetail Audit (www.convertgroup.com/eretail-audit) παρέχει εξαιρετικά χρήσιμες εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναλύσεις προς τους ​e-Λιανέμπορους και ​τους Προμηθευτές τους ​για τα μερίδια αγοράς που έχουν online αλλά και αποτυπώνει με ακρίβεια το "ταξίδι" του καταναλωτή από την αναζήτηση ενός προϊόντος online μέχρι την προσθήκη στο ηλεκτρονικό καλάθι. 

H Έλενα Χαϊλαζοπούλου, Head of eRetail Audit, δήλωσε σχετικά με την επιχειρηματική επέκταση της Convert Group: "​Συνεχίζουμε να καινοτομούμε διεθνώς με το eRetail Audit στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως μας επιβεβαιώνουν όλα τα στελέχη των πολυεθνικών εταιριών καταναλωτικών αγαθών. Το όραμα της ομάδας μας είναι να γίνει η Ελλάδα η χώρα όπου τα πολυεθνικά brands θα εφαρμόζουν με προτεραιότητα τις online προωθητικές ενέργειές τους και βάσει των συμπερασμάτων που προκύπτουν να τις αναπαράγουν στις χώρες του εξωτερικού."


Η Convert Group απαρτίζεται από μία κορυφαία ομάδα προγραμματιστών, data scientists και συμβούλων, οι οποίοι αναπτύσσουν με μεγάλη ταχύτητα νέες υπηρεσίες και εργαλεία στο χώρο του eBusiness και του Digital Transformation.


capital.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα