Αυτά είναι τα ακίνητα του υπουργείου Άμυνας προς αξιοποίηση

Από το πρώην ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια έως το πρώην στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Νικολάου Ρόκα» στη Μάνδρα Αττικής περιλαμβάνονται στο πακέτο των διαγωνισμών που δημοσιοποίησε η Υπηρεσία Aξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη μακροχρόνια εκμίσθωσή τους από ιδιώτες.

Αναλυτικά, στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας για το πρώην La Mirage αναφέρεται ως τιμή εκκίνησης ετήσιου μισθώματος το ποσό των 336.000 ευρώ. Το 8ώροφο κτίριο με αντικειμενική αξία 6,24 εκατ. ευρώ έχει επιφάνεια 9.392 τ.μ. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε στα 40 χρόνια. 

Η δαπάνη ανακατασκευής του κτιριακού συγκροτήματος έχει υπολογιστεί κατ’ ελάχιστο στα 5 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός θα είναι δημόσιος ηλεκτρονικός πλειοδοτικός και θα διενεργηθεί σε μία φάση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Υπηρεσίας Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. 

Οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν συνεχώς τιμές μεγαλύτερες από την αμέσως προηγούμενη προσφορά έως τον χρόνο κλεισίματος του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 11 Αυγούστου με ώρα έναρξης στις 10.00 και λήξης στις 14.00.

Το Ταμείο Εθνικής Αμυνας προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου «Αντιστρατήγου Νικολάου Ρόκα» στη Μάνδρα Αττικής εμβαδού 22,5 στρεμμάτων με τιμή εκκίνησης ετήσιου μισθώματος τις 72.000 ευρώ. 

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε στα 20 έτη με δικαίωμα παράτασης για άλλα 20 έτη. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 4 Αυγούστου με ώρα έναρξης στις 8.00 και λήξης στις 11.00.

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 επιφάνειας 5.284,14 τ.μ. με τιμή εκκίνησης ετήσιου μισθώματος τις 480.000 ευρώ. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε στα 20 έτη με δικαίωμα παράτασης για άλλα 20 έτη. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 9 Αυγούστου με ώρα έναρξης στις 13.00 και λήξης στις 16:00. 

Το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων επί της Οδού Σίνα 20 με τιμή εκκίνησης ετήσιου μισθώματος τις 240.000 ευρώ. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε στα 12 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12 έτη. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 9 Αυγούστου. 

Εξάλλου, στις 2 Αυγούστου θα διενεργηθούν διαγωνισμοί για τη μακροχρόνια εκμίσθωση 2 ακίνητων του Ταμείου Αεροπορικής Αμυνας επί της Οδού Βαλτετσίου 17 και επί της Οδού Ξάνθου 3 στην Αθήνα. Επίσης, στις 4 Αυγούστου θα διενεργηθεί διαγωνισμός από το Ταμείο Εθνικής Αμυνας για την εκμίσθωση κτιρίου του στη Καβάλα.



Πηγή: Καθημερινή

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα