Τι να κόψεις για να γίνεις πιο παραγωγικός

To snooze

Ο τελευταίος κύκλος του ύπνου είναι αυτός που σε προετοιμάζει για να ξυπνήσεις στην ώρα. Γι' αυτό κάποιες φορές σηκώνεσαι προτού χτυπήσει το ξυπνητήρι. Αν, όμως, το κλείνεις, πατώντας snooze, και ξαναπέφτεις για ύπνο το πιθανότερο είναι να ξυπνήσεις κουρασμένος και κακόκεφος. Άσε που μπορεί να χρειαστεί να περάσουν ώρες για να συνέλθεις και να μπορέσεις να λειτουργήσεις κανονικά. Οπότε, όσο κουρασμένος κι αν νιώθεις πίεσε τον εαυτό σου να σηκωθείς απ' το κρεβάτι την ώρα που πρέπει. 
 
 
To multitasking
 
Αν υπάρχει κάτι που ρίχνει εντελώς την παραγωγικότητά σου, τότε αυτό είναι σίγουρα το λεγόμενο multitasking, να κάνεις δηλαδή πολλά πράγματα συγχρόνως. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι βομβαρδίζονται με πληροφορία και διαφορετικά πράγματα, είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν ή να ανακαλέσουν πράγματα στη μνήμη τους.

 
Η αναβολή κάθε δύσκολης δουλειάς

Πέρα απ' τη σωματική κούραση ο οργανισμός καθημερινά κουβαλά ψυχική κούραση. Είναι σαν να κατεβάζει διακόπτη το μυαλό όσο περνούν οι ώρες, οπότε όσο πιο αργά μέσα στην ημέρα μεταθέτεις τις δύσκολες αποφάσεις και δουλειές τόσο πιο δύσκολα θα τα καταφέρεις. Δώσε λοιπόν προτεραιότητα στα πιο απαιτητικά project στην αρχή της ημέρας, που έχεις πιο καθαρό μυαλό.
 
 
Το κινητό στο κρεβάτι

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις πριν κοιμηθείς είναι να ξαπλώσεις με το smartphone ή το tablet στο χέρι. Έχει να κάνει με το φως της οθόνης που κουράζει τα μάτια και εντέλει επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου.

 
Η πολλή ζάχαρη

Η γλυκόζη είναι κάτι σαν το καύσιμο του εγκεφάλου. Βοηθά στη συγκέντρωση, ενώ σε τονώνει. Ωστόσο όλα θέλουν μέτρο. Σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη η ιδανική ποσότητα είναι περίπου 25 γρ. γλυκόζης αλλά έχει σημασία πως θα γίνει η πρόσληψή της απ' τον οργανισμό. Ένα αναψυκτικό ή ένα γλυκό θα σου δώσουν πρόσκαιρη ενέργεια, που δεν θα διαρκέσει πάνω από 20 λεπτά, ενώ τροφές όπως το καστανό ρύζι την απελευθερώνουν σταδιακά, ώστε έχεις ενέργεια για περισσότερες ώρες.
 
askmen.com

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα