Τα 6 Digital Trends 2017-2020!

Ζεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον ταχείας εξέλιξης.


Μέχρι να διαβάσεις και να ενημερωθείς για ένα feature, έχει ήδη γίνει update & έχει βγει στην αγορά κάτι καινούριο.

Αυτά που ήξερες μέχρι πριν 3 χρόνια είτε δεν υπάρχουν πλέον, είτε έχουν αντικατασταθεί από νέες versions.

Εν έτει 2017 αυτά είναι τα digital trends που πρέπει να λάβεις υπόψη είτε είσαι εταιρία, είτε brand είτε απλά θέλεις να είσαι μέσα στα πράγματα!

•1 Live Video Streaming

Facebook Live, Instagram Stories & Twitter's Periscope σου προσφέρουν δωρεάν μια τεράστια δυναμική να παρουσιάσεις το προϊόν σου, τις υπηρεσίες σου, το event σου, παρασκήνια ή tips & να αυξήσεις το engagement με το κοινό σου μέσω Q & A.

Be creative, εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι όλοι χρησιμοποιούν mobile & go streaming.

It's nice, interesting & οδηγεί σε conversions.

•2 Merge of social platforms

Το Facebook αγόρασε το Whatsapp, το Instagram & το Oculus Rift.

Το Twitter, το Periscope. Η Microsoft έδωσε 27 δις για να αγοράσει το LinkedIn. Αν θες σοβαρά αποτελέσματα στις campaigns σου, λάβε υπόψη τα κανάλια που θα χρησιμοποιήσεις και θα διανείμεις το περιεχόμενό σου.

•3 Virtual Reality & Augmented Reality.

Τα VR & AR μπήκαν δυναμικά και προκαλούν buzz σε αγοραστική πρόθεση και εμπειρία. Το Pokémon Go (AR) και διάφορα VR headsets firms (Oculus Rift & Sony) είναι σίγουρο πως άνοιξαν το δρόμο δημιουργώντας μια νέα αγορά για τα προϊόντα τους.

Λέγεται πως το Facebook θα προχωρήσει σε AR app στα social media μέσω masks & φακών στο Facebook Live, οπότε φαντάσου τι θα μπορείς να κάνεις τη στιγμή που θα διαμοιράζεις Live το βίντεό σου.

Περνάμε από τα βασικά, στη δημιουργία εμπειρίας.

•4 More, more and more personalized content


Είναι κανόνας το να πρέπει να μιλάς με διαφορετικό ύφος σε κάθε πλατφόρμα. Ξέροντας και χρησιμοποιώντας όμως τη δυναμική του Facebook re-targeting μπορείς να μάθεις για το κοινό σου (συνήθειες, προτιμήσεις, ενδιαφέροντα). Τότε μένει να δημιουργήσεις το κατάλληλο περιεχόμενο, να στοχεύσεις συγκεκριμένα, να ευελπιστείς σε μεγάλο interaction & engagement και φυσικά να περιμένεις τον loyal πελάτη.

Δεν είναι δύσκολο. Θέλει τρόπο, όχι κόπο.

•5 ....η γέννηση των chatbots.



Είτε απλά το είδαμε είτε το χρησιμοποιήσαμε μέσω Facebook messenger, σίγουρα η χρήση τους θα αυξηθεί το 2017 καθώς επιτρέπουν μια πιο προσωποποιημένη προσέγγιση brand-customer, αυτοματοποιούν tasks, εγκαθιδρύουν δυναμικές σχέσεις και φυσικά fun!

•6 Social Media e-commerce

Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα για την online αγορά, σκέψου πως οι περισσότερες πλατφόρμες (Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter) σου δίνουν τρόπους μέσω των apps τους για αγορά. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω.

Αν θες τη γνώμη μου, φτιάξε videos, δείξε το προϊόν σου, προκάλεσε interaction & κάνε το με συνέπεια και συχνότητα.

Γιατί να το κάνεις;


Πολύ απλά γιατί οι πελάτες σου δείχνουν μεγάλη προτίμηση και προτιμούν να βλέπουν βίντεο για ένα νέο προϊόν, να το κάνουν share στα social, να σχολιάζουν & να ενθαρρύνουν ή όχι κι άλλους online shoppers.

Ακόμα να πειστείς για το πόση δυναμική έχεις στα χέρια σου; 
 
epixeiro.gr

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα