Ενίσχυση 1.205 νέων αγροτών με συνολικό ποσό 23,8 εκατ. ευρώ

Με το συνολικό ποσό των 23.795.000 ευρώ θα ενισχυθούν οι πρώτοι 1.205 νέοι αγρότες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020.

Ειδικότερα, από το νομό Αιτωλοακαρνανίας εντάχθηκαν 509 νέοι αγρότες, από την Ηλεία 374 και από την Αχαΐα 322, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και νέοι δικαιούχοι, μόλις δηλαδή ολοκληρωθεί η διαδικασία ενστάσεων ή κατάθεσης των επιπλέον δικαιολογητικών που απαιτούνται και δεν έχουν προσκομιστεί.

Ο φάκελος πληρωμής των 1.205 αγροτών, σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «αναμένεται να δημιουργηθεί άμεσα, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και να πληρωθούν οι πρώτοι την πρώτη δόση, μέχρι το τέλος Ιουλίου».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «θετικά είναι τα αποτελέσματα της διεκδίκησης για μεγαλύτερο ποσό στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, προκειμένου να εισαχθούν και οι επιλαχόντες, οι οποίοι διαθέτουν ώριμο και ορθά καταρτισμένο φάκελο, αφού συνολικά 428 υποψήφιοι δεν καλύπτονται λόγω του χαμηλού ποσού».

Ειδικότερα, με τις πρόσθετες πιστώσεις ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να ενταχθούν με νέα απόφαση του περιφερειάρχη, οι πρώτοι περίπου 170 επιλαχόντες, βάσει της νέας κατάταξής τους μετά την εξέταση των ενστάσεων.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «ο πρωτογενής τομέας αποδεδειγμένα μπορεί να αποτελέσει τη λύση για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, τόσο περιφερειακά όσο και εθνικά», προσθέτοντας ότι «οι νέοι άνθρωποι που στρέφονται στην παραγωγή, πρέπει να στηρίζονται με κάθε τρόπο, για αυτό και ζητάμε περισσότερους πόρους, ώστε να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια».


enikonomia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα