Markit: Ισχυρή η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη - Τι δείχνει ο PMI

Ισχυρή παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάιο, καθώς η ζήτηση συνέχισε να αυξάνεται, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του IHS Markit, που έδειξαν πως ο ρυθμός ανάπτυξης φέρνει την οικονομία σε τροχιά σταθερής ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του Markit, ο σύνθετος PMI της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 56,8 τον Μάιο, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και την αρχική εκτίμηση. Ο δείκτης παραμένει από τα μέσα του 2013 πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Σύμφωνα με το Markit, τα στοιχεία δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7% το β’ τρίμηνο σημαντικά υψηλότερα από το 0,5% που προβλέπουν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.


Ο τελικός δείκτης PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 56,3 μονάδες από 56,4 τον προηγούμενο μήνα και έναντι του 56,2 που ήταν η αρχική εκτίμηση, ενώ ο τελικός σύνθετος δείκτης νέων δραστηριοτήτων παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση στο 55,9 αλλά ήταν αυξημένος έναντι της αρχικής εκτίμησης για 55,5 μονάδες.


kerdos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα