ΕΤΕπ: Ομαλή η πορεία των έργων Fraport στα αεροδρόμια

Την βεβαιότητα τους για την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος όλων των έργων ανάπτυξης των υποδομών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, εκφράζουν πηγές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) που έχει υπογράψει δύο δανειακές συμφωνίες με την Fraport Greece συνολικού ύψους 280 εκατ. ευρώ για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πιστή τήρηση του προγράμματος των έργων είναι προς όφελος όλων των πλευρών και θα εξασφαλίσει άμεσα ορατά οφέλη στην εικόνα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων με ό,τι θετικό συνεπάγεται το γεγονός αυτό για την περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Πηγές της ΕΤΕπ επισημαίνουν ότι η τράπεζα έχει ενδιαφέρον για νέες χρηματοδοτήσεις σε έργα υποδομής που αφορούν και νέα αεροδρόμια αλλά και τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι σχολικές υποδομές (τομέας όπου ήδη υπάρχει έντονη δραστηριότητα), μεταφορών, οδικών αξόνων κλ.

Την ίδια στιγμή όμως η ΕΤΕπ απευθύνει πρόσκληση και προς τον ιδιωτικό τομέα, στο επιχειρείν, για συνεργασία και χρηματοδότηση. «Είμαστε ανοικτοί, ως τράπεζα, στην χρηματοδότηση υγιών επενδυτικών σχεδίων», τονίζουν στελέχη της Τράπεζας, απευθύνοντας πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες, όχι μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων, να έρθουν σε επικοινωνία με την ΕΤΕπ.

Η ΕΤΕπ το 2016 προχώρησε σε συμφωνίες χρηματοδότησης στην Ελλάδα ύψους 1,65 δισ. ευρώ ενώ σύμφωνα με πηγές της τράπεζας για το 2017 οι υπογραφές συμφωνιών ενδέχεται να προσεγγίσουν και τα δύο δισ. ευρώ.

Η συνολική δανειακή έκθεση της ΕΤΕπ στην χώρα μας ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ, που φθάνει περίπου στο 10% του ΑΕΠ της χώρας.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα