Έτοιμο το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για το Ελληνικό

Της Στεφανίας Σούκη

Ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη, σημαντική φάση το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού φαίνεται ότι είναι έτοιμη να κάνει, ακόμη και σήμερα, η Lamda Development.

Ο όμιλος είναι έτοιμος να υποβάλλει κι επίσημα σήμερα το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Ελληνικού το οποίο, εφόσον λάβει τις σχετικές εγκρίσεις, θα ανοίξει το δρόμο για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να ληφθεί στη συνέχεια και το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τη δεδομένη συγκυρία και μετά τις διαβουλεύσεις των προηγούμενων ημερών σε σχέση με τα δασικά και τα αρχαιολογικά ζητήματα που είχαν ανακύψει, φαίνεται ότι πλέον είναι πιο ώριμες οι συνθήκες για την κατάθεση του ΣΟΑ, το οποίο έχει εκπονηθεί σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο του επενδυτικού σχήματος υπό τη Lamda Development κι εξειδικεύει ουσιαστικά το πώς θα γίνει η επιμέρους δόμηση της έκτασης από τους επενδυτές. Βασικό στοιχείο του ΣΟΑ, κατά τους ίδιους, θα είναι η αναβάθμιση και η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και η σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα, η σύνδεση του μητροπολιτικού πάρκου με την παράκτια ζώνη μέσω διαδρομών κατά μήκος των ρεμάτων και ενός κεντρικού πεζοδρόμου, καθώς και με τις όμορες πολεοδομικές ενότητες των όμορων δήμων.

Ο δρόμος βέβαια για τις σχετικές εγκρίσεις του ΣΟΑ προβλέπεται ακόμη μακρύς, αφού θα πρέπει να υπάρξει η γνωμοδότηση ειδικής επιτροπής, εν συνεχεία εγκρίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος για να πάρει το δρόμο στη συνέχεια, μέσω ΠΔ, προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειωτέον ότι σήμερα η Lamda Development πραγματοποιεί την ετήσια γενική της συνέλευση, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω και των εξελίξεων με το Ελληνικό.


newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα