«Μέτριες» οι επιδόσεις της Ελλάδας στην καινοτομία-Ποιοι πρωτεύουν

Στην 22η θέση κατατάχθηκε η Ελλάδα το 2016 στον σχετικό πίνακα αποτελεσμάτων για την καινοτομία, που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Innovation Scoreboard 2017).

Η χώρα μας κατατάσσεται στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών, αν και οι επιδόσεις της βελτιώθηκαν κατά 0,7% σε σχέση με αυτή της ΕΕ το 2010.

Στις "μετρίως καινοτόμες χώρες" ανήκουν, επίσης, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Κύπρος, η Μάλτα, η Λιθουανία κ.ά. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία κατέχουν τις δύο τελευταίες θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη καινοτομίας.

Η Σουηδία βρίσκεται για ακόμη μία φορά στην πρώτη θέση στην καινοτομία, ακολουθούμενη από τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Η Λιθουανία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Βρετανία αποτελούν τις χώρες με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της καινοτομίας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΕΕ πλησιάζει σε καινοτομικές επιδόσεις τον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία προπορεύονται. Η Κίνα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ των ανταγωνιστών σε διεθνές επίπεδο.


reporter.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα