Εξαγορά Μεβγάλ: Περνάει από το μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής Εισήγησης, εάν η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση μετά την απόκτηση κοινού ελέγχου της Μεβγάλ από τη Δέλτα Τρόφιμα και μέλη της οικογένειας Χατζάκου συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επηρεαζόμενες αγορές και πρέπει, για τον λόγο αυτό, να εγκριθεί.

Σύμφωνα με την εισήγηση, στην οποία εξετάστηκαν συνολικά 35 σχετικές αγορές και υπο-αγορές, η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στις σχετικές αγορές της προμήθειας νωπού αγελαδινού γάλακτος (τόσο σε τοπικές παραγωγικές ζώνες της Βόρειας Ελλάδας, όσο και σε εθνικό επίπεδο), καθώς και της παραγωγής και διάθεσης σοκολατούχου γάλακτος στην ελληνική επικράτεια. Συνεπώς, προτείνεται η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.


businessnews.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα