Εξηγώντας την υψηλή τεχνολογία με απλά λόγια

του Κώστα Τσαούση

Η Βάσω Καλαϊτζίδου είναι από τις Δυτικές Συνοικίες της πόλης. Εκεί, τέλειωσε και το Λύκειο. Το 2ο Λύκειο του Ευόσμου. Και μετά, κατευθείαν στο Αριστοτέλειο. Στην Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ πήρε το πρώτο πτυχίο αλλά και ένα master. Στο Linkedin πρόσεξα πως «τρέχει» με το ΜΒΑ στο American College of Thessaloniki (ACT).

Δεν είναι καν 30 χρονών, το χαμόγελο την συνοδεύει παντού και έχει ήδη μια πορεία στο χώρο των πιο δυναμικά αναπτυσσόμενων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας της πόλης της που ο τζίρος τους έρχεται κατευθείαν από δουλειές στο εξωτερικό.

Εργάζεται στη Fieldscale σχεδόν από την αρχή, στα κομμάτια της οργάνωσης, στρατηγικής και του μάρκετινγκ. Εξειδίκευσή της είναι να εξηγεί την υψηλή τεχνολογία με απλά λόγια.

Η Βάσω πριν από λίγο καιρό παρέλαβε για λογαριασμό της εταιρείας από την Θεσσαλονίκη το 2ο βραβείο στον 7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. Ζήτησα από την νεαρή manager να «γράψει στο χαρτί» 10 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τη Fieldscal.


Ανταποκρίθηκε και τα 10 πράγματα είναι εδώ:

● Η Fieldscale είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού από τη Θεσσαλονίκη, που ιδρύθηκε το 2015 από τους Γιώργο Μπόντζιο (CEO) και Γιώργο Μπουζιανά (CTO).
● Το λογισμικό που παράγει δίνει τη δυνατότητα σε σχεδιαστές τεχνολογικών προϊόντων να "ελεγξουν" το προϊόν που σχεδιάζουν πριν αυτό βγει στην παραγωγή.
Αυτό γίνεται λύνοντας μια σειρά από δύσκολες και περίπλοκες εξισώσεις φυσικής σχετικές με τη λειτουργία του προϊόντος.
● Η εταιρεία ονομάζει τα προγράμματά της "Simulation Apps" γιατί είναι τόσο απλά για το χρήστη όσο ένα App στο κινητό.
● Το πρώτο Simulation App που έφτιαξε λέγεται Sense και προσομοιώνει τη λειτουργία των οθονών αφής.
● Οι οθόνες αφής εξαπλώνονται και αλλάζουν. Ενσωματώνονται στα αυτοκίνητα, στα ψυγεία, ακόμη και στα ρούχα. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που θα σχεδιάζουν αυτές τις νέες τεχνολογίες χρειάζονται ένα εργαλείο σαν το Sense για να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους θα λειτουργούν σωστά.
● Αυτή τη στιγμή στον κόσμο δεν υπάρχει διαθέσιμο άλλο εργαλείο τόσο εξειδικευμένο πάνω στη βιομηχανία οθονών αφής.
● Η Fieldscale σκοπεύει να εστιάσει στην αυτοκινητοβιομηχανία, δημιουργώντας κι άλλα Simulation Apps για διάφορα εξαρτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως κεραίες, καλώδια, ή ακόμη και τον ίδιο τον ηλεκτροκινητήρα.
● Έχει λάβει επενδύσεις συνολικού ύψους €1,000,000 από το Openfund, το PJ Tech Catalyst της Τράπεζας Πειραιώς και ιδιώτες επενδυτές ενώ είναι σε φάση τυπικών ελέγχων για τη συμμετοχή και του ΝBG Business Seeds.
● Απασχολεί περισσότερους από 20 νέους επιστήμονες, μηχανικούς, προγραμματιστές που συλλογικά έχουν 30 μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους από ελληνικά Πανεπιστήμια.
● Μπορείτε να δείτε τα νέα της Fieldscale καθώς και περισσότερες πληροφορίες στο Fieldscale.com


newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα