Aegean Taxi: Μια online υπηρεσία για φθηνότερες μετακινήσεις στα νησιά

Φθηνότερες μετακινήσεις για τους τουρίστες υπόσχεται η online υπηρεσία «Aegean Taxi» η οποία λειτουργεί ήδη σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη και Ρόδο.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Aegean Taxi μια διαδρομή από το αεροδρόμιο Μυκόνου στη Χώρα με ένα παραδοσιακό Ταξί κοστίζει 20 ευρώ ενώ με όχημα της online υπηρεσίας το κόστος μειώνεται στα 15 ευρώ.

Επίσης για την διαδρομή από το αεροδρόμιο Σαντορίνης προς την πόλη το κόστος μειώνεται επίσης στα 15 ευρώ από τα 20 ευρώ ή 22 ευρώ που κοστίζει η μετάβαση με Ταξί ή άλλο μέσο.

Στελέχη της Aegean Taxi εξηγούν στο Enikonomia.gr τι ακριβώς κάνει η νέα online υπηρεσία.

Τι είναι η Aegean Taxi και πώς λειτουργεί;

Η Aegean Taxi είναι μία τεχνολογική εταιρεία που παρέχει λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα των μετακινήσεων στα Ελληνικά νησιά. Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή, δηλώνει τα στοιχεία του, και καλεί αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

Πόσο έντονο είναι το πρόβλημα των μετακινήσεων;

Θεωρούμε πως έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα από άποψη παροχής υπηρεσιών αλλά και εικόνας για την χώρα μας. Όταν ο χρόνος αναμονής υπερβεί την 1 ώρα σε περιόδους αιχμής, και ο κάθε τουρίστας κάνει κατά μέσω όρο 4/5 μετακινήσεις την μέρα, αυτός είναι χρόνος χαμένος από κάποιον που ενδεχομένως να έχει λίγες μέρες διακοπές τον χρόνο και δεν θα ήθελε να τις περάσει περιμένοντας. Είναι επίσης χρόνος που θα μπορούσε να περάσει πιο δημιουργικά και ενδεχομένως πιο κερδοφόρα για τους επιχειρηματίες του νησιού. Και φυσικά υπάρχει και το θέμα των πειρατικών ταξί, ένα φαινόμενο που πλήττει νησιά είναι ζημιογόνο και για το κράτος, αλλά και επικίνδυνο για τους τουρίστες με πολλά φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Είχατε κάποιες αντιδράσεις από τον ανταγωνισμό;

Δεν συναγωνιζόμαστε με κάποιον, στην ουσία η Aegean Taxi οργανώνει πιο αποτελεσματικά τις ήδη υπάρχουσες αδειοδοτούμενες από τον ΕΟΤ επιχειρήσεις που εκτελούν μεταφορές στα νησιά. Μέχρι τώρα αυτές οι εταιρείες δέχονταν κρατήσεις μέσω τηλεφώνου και email, πράγμα που είναι ακατόρθωτο και χρονοβόρο με τόσο αυξημένες αφίξεις. Εμείς λοιπόν ερχόμαστε να ολοκληρώσουμε το puzzle και να μεγαλώσουμε την πίτα για όλους. Κοιτάμε μόνο μπροστά και όχι δεξιά αριστερά, και προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τον κλάδο.

Πώς θεωρείτε ότι το καταφέρνετε αυτό;

Στους συνεργάτες μπορούμε να παρέχουμε στοιχεία για το πόσο οικονομική είναι η οδήγηση τους ώστε να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να μειώσουν τα έξοδά τους, το οποίο μας επιτρέπει να μειώσουμε τις τιμές μας και να επωφεληθούν οι πελάτες.

Στους πελάτες παρέχουμε καλύτερη υπηρεσία για παράδειγμα με το να προβλέπουμε την ζήτηση μέσω αλγορίθμων, και να είμαστε εκεί που θέλουν, όταν ακριβώς το θέλουν, με το αυτοκίνητο που θέλουν, μειώνοντας στην ουσία την αναμονή, και ρίχνοντας το κόστος.

Πώς σας αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες σας;

Πολύ θετικά και η ένδειξη είναι η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση από εταιρείες μεταφορών και ενοικιάσεων να μπούνε στο δίκτυό μας, αλλά και από άλλους συνεργάτες όπως ξενοδοχεία, παραλίες και βίλες που ψάχνουν λύση για τους πελάτες τους. Στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία για παράδειγμα έχουμε καταφέρει να μειώσουμε κατά πολύ το χρόνο που ξοδεύει ένας υπάλληλος για να κλείσει ένα transfer σε ένα πελάτη.


enikonomia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα