Οι Αφοί Μουσαμά διευρύνουν το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο στην Αθήνα

Τη διεύρυνση του ξενοδοχειακού της χαρτοφυλακίου στην Αθήνα εξετάζει η εταιρεία Αφοί Μουσαμά ΑΞΕ, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε την ανακαίνιση της ξενοδοχειακής μονάδας Ηοliday Suites Arnis Street.

Η ξενοδοχειακή εταιρεία διαθέτει, επίσης, το Crowne Plaza επί της οδού Μιχαλακοπούλου και το Holiday Inn επί της Αττικής Οδού. Για την αναμόρφωση του Ηοliday Suites Arnis Street, δυναμικότητας 34 σουιτών, επενδύθηκε το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της επένδυσης έγιναν παρεμβάσεις στον χώρο υποδοχής της μονάδας, τοποθετήθηκαν ξύλινα πατώματα σε όλες τις σουίτες, ενώ ανανεώθηκε ο τεχνολογικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», επόμενο επιχειρηματικό στοίχημα για τη διοίκηση είναι η ένταξη και τέταρτου ξενοδοχείου στην εταιρεία.

Εξελίξεις διαφαίνονται το επόμενο διάστημα για άλλη μία ξενοδοχειακή μονάδα της Αθήνας. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Αthens Ledra, το οποίο σε λίγες ημέρες συμπληρώνει ένα χρόνο από την ημέρα αναστολής της λειτουργίας του. Αλλες πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο νέος πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο ορίσθηκε για τις 14 Ιουνίου, με την τιμή του να έχει πέσει πλέον στα 33 εκατ. ευρώ. Πάντως, το κλαδικό συνδικάτο επισιτισμού - τουρισμού και ξενοδοχείων Αττικής με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο του ξενοδοχείου έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 1η Ιουνίου συγκέντρωση έξω από τη μονάδα. Η πτώση του αρχικού τιμήματος ενδέχεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς οι προηγούμενες διαδικασίες πλειστηριασμού κηρύχθηκαν άγονοι.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για τη μακροχρόνια ενοικίαση του κτιρίου 9 ορόφων για τη λειτουργία ξενοδοχείου επί των οδών Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2 στην Αθήνα, το οποίο ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Στους ενδιαφερόμενους ομίλους περιλαμβάνεται και ο όμιλος Λασκαρίδη, λόγω και της εγγύτητας του κτιρίου με τη Μεγάλη Βρεταννία και το King George.

Στο μεταξύ, η TripAdvisor, μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα παγκοσμίως, ανακοίνωσε τις λίστες για το 2017 με τα 25 κορυφαία μνημεία στον κόσμο, ανά ήπειρο και σε επίπεδο χωρών. Η Ακρόπολη κατέλαβε τη 18η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και τη 10η θέση στην Ευρώπη. Στην ελληνική λίστα με τα κορυφαία μνημεία την πρώτη θέση κατέλαβε η Ακρόπολη και ακολούθησαν η Σπιναλόγκα, το Παλάτι της Κνωσού, η Ακρόπολη της Λίνδου, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ο Ναός του Ηφαίστου κ.ά.

kathimerini.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα