«Ψήφος εμπιστοσύνης» των ξένων τουριστών στα ελληνικά κάμπινγκ

Αυξημένες θα είναι ελεύσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών στα κάμπινγκ της Ελλάδας, όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ένωσης του κλάδου, υπογραμμίζοντας, ότι 300 περίπου επιχειρήσεις ανά τη χώρα εκτελούν το 17% του έργου.

Η πολύ θετική εικόνα που υφίσταται στην εικόνα των κρατήσεων και το 2017 για τον ελληνικό τουρισμό αντανακλά και στο χώρο του κάμπινγκ, σημείωσε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μάλιστα έντονο είναι το ενδιαφέρον Ευρωπαίων τουριστών για διαμονή σε αυτούς τους χώρους. Ιταλοί, Γάλλοι, Γερμανοί είναι οι κύριες αγορές που επιλέγουν το κάμπινγκ, ενώ ζήτηση υπάρχει και από άλλες αγορές, σε μικρότερη όμως ένταση.

Οι επισκέπτες των κάμπινγκ είναι συνήθως επαναλαμβανόμενοι πελάτες, που αρέσκονται σε αυτό το είδος διακοπών, ενώ το κόστος ανά άτομο εκκινεί από τα 10 ευρώ. 

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδέσμου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι παροχές στις επιχειρήσεις περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα.

Εστιάζοντας στα προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων, ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε απέναντι στο ελεύθερο κάμπινγκ, που, όπως είπε, λειτουργεί εις βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων, αλλά και του περιβάλλοντος.


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα