ΣΕΒ: Σχέδιο 60 δράσεων που θα αυξήσουν το ΑΕΠ 4%

Εξήντα δράσεις σε υποδομές και δεξιότητες, σε 10 κλάδους της οικονομίας και στο Κράτος, προτείνει ο ΣΕΒ, εκτιμώντας ότι μπορούν να αυξήσουν κατά 4% τον εθνικό μας πλούτο έως το 2021 (περίπου 7,6 δισ. ευρώ) αλλά και να δημιουργήσουν άμεσα τουλάχιστον 50.000 μόνιμες θέσεις απασχόλησης.

Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί αναλυτικά σε συνέδριο για την ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος το διήμερο 11 και 12 Μαϊου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας δήλωσε πως «ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί όρο επιβίωσης και ευκαιρία ανάπτυξης για τις σύγχρονες οικονομίες. Οι χώρες με πλεονάσματα στην υιοθέτηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών είναι οι πρωταγωνιστές του σήμερα και του αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα οφείλει και μπορεί να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες, ώστε να αλλάξει τη θέση της μέσα στον ευρωπαϊκό ψηφιακό χάρτη, όπου καταλαμβάνει μια από τις τελευταίες θέσεις στην ψηφιακή ωριμότητα».

Οι δράσεις που προτείνει ο ΣΕΒ μπορούν να βελτιώσουν δραματικά την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος προσελκύοντας νέες επενδύσεις.

«Τώρα που, επιτέλους, φαίνεται να μπαίνει το νερό στ' αυλάκι, ως προς τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, είναι καιρός να μιλήσουμε για το αύριο και το πώς δημιουργούμε ανάπτυξη στη χώρα. Ο ΣΕΒ πράττει ακριβώς», δήλωσε ο κ. Φέσσας.

Σχολιάζοντας το κλείσιμο της αξιολόγησης δήλωσε σχετικά: «Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα έχουν αποκατασταθεί. Εκείνο που μένει να δούμε είναι ένα φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον που να είναι συνδυασμός κυβερνητικών ενεργειών αλλά και της πρόθεσης Ελλήνων και ξένων επενδυτών να επενδύσουν στην Ελλάδα που είναι μια χώρα που εμφανίζει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες».

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει και μαζι της αλλάζουν και οι επιχειρήσεις, τα κράτη, η διοίκηση και η δουλειά όλων μας. Σήμερα τα κράτη με ψηφιακό πλεόνασμα κυριαρχούν όμως η Ελλάδα είναι πίσω. Ρόλος του ΣΕΒ είναι να βρει τι χρειάζεται για την επίτευξη του ψηφιακού άλματος αφου η χώρας εχει τις προϋποθέσεις να γίνει ανταγωνιστική.

newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα