12η Γενική Συνέλευση του ευρωπαϊκού δικτύου νέων επιστημόνων – Ηράκλειο Κρήτης - 3-7 Μαΐου 2017

Στο Ηράκλειο από 3-7 Μαΐου 2017 στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποιήθηκε η 12η Γενική Συνέλευση (DA) του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νέων Χημικών (EYCN). Την διοργάνωση διεκδίκησε και ανέλαβε τον Ιούνιο του 2016 η Ένωση Ελλήνων Χημικών και υλοποιήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της ΕΕΧ, το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών.

Η έναρξη της DA σχεδιάστηκε να συμπίπτει με τη λήξη του συνεδρίου των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε μία προσπάθεια δικτύωσης και αλληλεπίδρασης των νέων επιστημόνων, η οποία στέφθηκε από επιτυχία. Κατά τη διάρκεια αυτής της κοινής συνεδρίασης από πλευράς ΕΕΧ παρουσιάστηκε η δομή και οι δραστηριότητες της, από την Πρόεδρο της ΔΕ, κ. Φιλλένια Σιδέρη, καθώς και ο προγραμματισμός από τον εκπρόσωπό της και μέλος του ΔΣ, Δρ. Μιχάλη Τερζίδη. 

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάστηκαν σημαντικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των μελών της DA και του αποχωρούντος Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και πρωτότυπες ιδέες για τη συμμετοχή στο 7ο Συνέδριο Χημείας της EuCheMS στο Λίβερπουλ 26-30 Αυγούστου 2018. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Προέδρου της EuCheMS, καθ. David Cole Hamilton, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους νέους επιστήμονες και παρουσίασε αναλυτικά τις δραστηριότητες, τις πολιτικές και τον προγραμματισμό της. Παράλληλα με το συνέδριο είχαν προγραμματιστεί μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, η οποία εντυπωσίασε τους φιλοξενούμενους, μία τελετή υποδοχής στην οποία τους προσφέρθηκαν παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα και ένα δείπνο με παραδοσιακή μουσική, το οποίο εξελίχτηκε σε μία γιορτή γεμάτη ενθουσιασμό. 

Οι εργασίες της DA-EYCN ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των υποψηφίων και των υποψηφιοτήτων και τελικά την εκλογή του νέου ΔΣ. Νέα Πρόεδρος στη θέση του Fernando Gomollon Bel εξελέγη η Alice Soldà.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα