Μεγάλη τουριστική υπεραξία ο Δρόμος του Μεταξιού

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει τα τελευταία χρόνια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στην τουριστική αξιοποίηση του Δρόμου του Μεταξιού που αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα ταξιδιωτικά δρομολόγια στον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διοργάνωση, χθες και προχθές, στην Αλεξανδρούπολη του 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το υπ. Τουρισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Κατά τον ΠΟΤ, ενώ ο Δρόμος του Μεταξιού συνεχίζει να αποτελεί κόμβο για το εμπόριο και τα ταξίδια, προσκόμματα όπως οι θεωρήσεις παρεμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξή του. Ο ΠΟΤ για την άρση των εμποδίων έχει προτείνει την υιοθέτηση μιας «κοινής θεώρησης» για τον Δρόμο του Μεταξιού. Για την ανάδειξη της σημασίας του επικαλείται αναφορά του Forbes που χαρακτήρισε τον Δρόμο του Μεταξιού ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά σήματα στον κόσμο, ίσως και μεγαλύτερο από αυτόν της Disney ή της Coca Cola. Η προσπάθεια του ΠΟΤ υποστηρίζεται από 33 κράτη-μέλη του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ρωσία, η Τουρκία, η Αλβανία, η Ουκρανία, η Κίνα, η Αίγυπτος, το Ιράν, το Ιράκ το Ισραήλ, η Ιαπωνία κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Εργαστήριο, η υπ. Τουρισμού Ελενα Κουντουρά εξέφρασε την υποστήριξή της στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού και των προορισμών μέσω της πρωτοβουλίας του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού. Από τη πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας σε σχέση με το είδος διακρατικού τουρισμού που προωθεί το πρόγραμμα Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού όπως είναι η γεωγραφική της θέση, η προσβασιμότητά της και τα έργα υποδομής της στον τομέα των μεταφορών και εξέφρασε την ελπίδα η γνωριμία ανάμεσα στους φορείς του τουρισμού που συμμετέχουν στο Εργαστήριο να εξελιχθεί σε συστηματική συνεργασία. Στις εργασίες του συμμετείχε και η επικεφαλής του Προγράμματος Δρόμος του Μεταξιού του ΠΟΤ κ. Alla Peressolova.

kathimerini.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα