Πώληση των Body Shop εξετάζει η L’Oréal

H γαλλική εταιρία L’Oréal εξετάζει την πώληση της αλυσίδας λιανικής πώλησης The Body Shop, σε μια κίνηση που ίσως την οδηγήσει στο να εγκαταλείψει τη βρετανική εταιρία προϊόντων προσωπικής φροντίδας που απέκτησε πριν από δέκα και πλέον χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η L’Oréal βρίσκεται σε επαφή με τραπεζίτες στη Lazard, προκειμένου να εξετάσει τις επιλογές της αναφορικά με τη μονάδα, με την απευθείας πώλησή της να αποτελεί την πιθανότερη έκβαση, σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν γνώση της νοοτροπίας της εταιρίας.

Η αξιολόγηση αυτή γίνεται την ώρα που οι πωλήσεις της The Body Shop, η οποία έχει πάνω από 3.000 καταστήματα σε 66 χώρες, συνεχίζουν να μειώνονται, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες επιδόσεις της L’Oréal.

Ο γαλλικός όμιλος ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματα του 2016 την Πέμπτη και αναμένεται να δηλώσει ότι επαναξιολογεί τη στρατηγική του για τη μονάδα αυτή. Κάποια ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την εταιρία, ανέφερε μία από τις πηγές στην εφημερίδα. Η L’Oréal αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.


euro2day.gr