Oι πιο ακριβοπληρωμένες εταιρείες στη Silicon Valley

Ποιες επιχειρήσεις βρίσκονται στην κορυφή και ποιος είναι ο μέσος μισθός που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από αυτές.

Το Facebook έχει καταφέρει να συγκεντρώσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης για πολλούς λόγους. Μερικοί από αυτοί είναι το γεγονός ότι θεωρείται κορυφαία εταιρεία για τους αριστούχους απόφοιτους αλλά και τα εκπληκτικά προνόμια που προσφέρει τους εργαζομένους του (καθώς και ένα από τα πιο κορυφαία γραφεία της Αμερικής).

Όσον αφορά όμως τους μισθούς που παρέχει στο εργατικό δυναμικό, ο τεχνολογικός γίγαντας περιέργως δεν κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα με τις πιο ακριβοπληρωμένες επιχειρήσεις της Silicon Valley.

Αυτό το πόρισμα προκύπτει από τη Glassdoor, η οποία πραγματοποίησε έρευνα για το μέσο όρο των αμοιβών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε 17 κορυφαίες επιχειρήσεις της Silicon Valley. Κι ενώ το Facebook βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας, ο μέσος μισθός ενός εργαζόμενου που αγγίζει τα 150.000 δολάρια εξακολουθεί να είναι γενναιόδωρος.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Juniper Networks, προσφέροντας συνολική αποζημίωση 157.000 δολαρίων και μέσο μισθό 135.000 δολάρια. Στη συνέχεια ακολουθεί η Google με συνολική αποζημίωση 153,750 δολάρια και μέσο μισθό 123,300 δολάρια και η VMWare με συνολική αποζημίωση 152,130 δολάρια και μέσο μισθό 130.000 δολάρια ετησίως.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Amazon και Guidewire, ενώ η Visa είναι μόνη μη-τεχνολογική εταιρεία που βρίσκεται στην εν λόγω λίστα με συνολική αποζημίωση 150.000 δολάρια και βασικό μισθό 130.000 δολάρια ετησίως. 
 
fortunegreece.com