Αξιόλογες οι προοπτικές κερδών για τους αγρότες - Τι επιδοτεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Η στροφή της Ελλάδας στον πρωτογενή τομέα φαίνεται πως είναι η μόνη λύση για να ξεκολλήσει επιτέλους το...άρμα της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται ακίνητο στη λάσπη εδώ και έξι χρόνια.

Μάλιστα ορισμένες καλλιέργειες παρουσιάζουν μεγάλα περιθώρια κέρδους και αν χρησιμοποιηθούν βιολογικές μέθοδοι, τότε μιλάμε για διπλασιασμό κερδών συν τα προγράμματα επιδοτήσεων.

Πιο ειδικά, η καλλιέργεια αρωματικών φυτών είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα, ενώ μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου οι αγρότες μπορούν να επιδοτηθούν μέχρι και 50% για σχέδια προϋπολογισμού που αφορούν στη μεταποίηση των προϊόντων για παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, για τον οποίο οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη, δίνει την ευκαιρία σε ομάδες παραγωγών να συστήσουν εταιρείες για την δημιουργία μονάδων επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για την παραγωγή αιθέριων ελαίων με έμφαση στο δενδρολίβανο και τον βασιλικό.

Τα δύο αρωματικά φυτά, καλλιεργούνται χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, προσαρμόζονται εύκολα στο μεσογειακό κλίμα και μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και σε φτωχά εδάφη ενώ τα έσοδα σύμφωνα με τις στρεμματικές αποδόσεις μιας βιολογικής φυτείας με τα δύο βότανα, μπορούν να φθάσουν τα 2.000 ευρώ ανά στρέμμα.

Καλούμε τους αγρότες να μελετήσουν πιο αναλυτικά το νέο νόμο και να κρίνουν πως επιθυμούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.



bankingnews.gr