Βόρεια Ελλάδα: Εργα ΕΡΓΟΣΕ 700 εκατ. ευρώ

Έργα και παρεμβάσεις προϋπολογισμού περίπου 700 εκατ. ευρώ προωθεί η ΕΡΓΟΣΕ στο σιδηροδρομικό δίκτυο Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου σιδηρόδρομου που θα επιτρέπει την εκτεταμένη χρήση για εμπορευματικές μεταφορές. Μετά την ολοκλήρωση
της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης έρχονται έργα που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στη σύνδεση με τη Βουλγαρία και την Τουρκία, με στόχο την εμπορική αξιοποίηση του ελληνικού δικτύου.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ οι παρεμβάσεις αφορούν δύο τμήματα. Το πρώτο τμήμα Θεσσαλονίκη - Στρυμόνας - Προμαχώνας (σύνορα με Βουλγαρία), είναι μήκους 143 χλμ., όπου προωθείται η αναβάθμιση της υποδομής και επιδομής της γραμμής στο τμήμα Στρυμόνα-Προμαχώνα και η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στο σύνολο της γραμμής Θεσσαλονίκη - Στρυμόνας - Προμαχώνας με προϋπολογισμό 105 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο τμήμα είναι το Αλεξανδρούπολη - Πύθιο (σύνορα με Τουρκία) - Ορμένιο (σύνορα με Βουλγαρία) μήκους 175 χλμ. Σε φάση προγραμματισμού βρίσκονται τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 585 εκατ. ευρώ.



imerisia.gr