Πέντε λάθη που μπορεί να κάνετε στην καριέρα σας όταν είστε 20 χρονών


Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που κάνει κάποιος στην αρχή της καριέρας του; Είτε πρόκειται για μία συνέντευξη εργασίας που δεν πήγε καλά, είτε για μία κακή διαπραγμάτευση για το μισθό σας, τα λάθη που κάνετε στην καριέρα σας όταν είστε 20 χρονών μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα- μαθήματα για την μετέπειτα πορεία σας. Ούτως ή άλλως όλοι κάνουμε λάθη, το θέμα είναι τι μαθαίνουμε από αυτά.


Μερικά από τα συνηθέστερα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος στην αρχή της καριέρας του είναι τα εξής: 

Λάθος # 1: Η συνέντευξη εργασίας που κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία

Υπάρχουν πολλά πράγματα σε μία συνέντευξη εργασίας που μπορεί να πάνε στραβά και ακόμη περισσότερα τα οποία μπορεί εσείς να κάνετε λάθος. Το να καταλήξει, όμως, μία συνέντευξη εργασίας σε αποτυχία είναι καλύτερο να συμβεί στην αρχή της καριέρας σας για να σας δώσει την ευκαιρία να δείτε τις αδυναμίες σας και τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα.

Λάθος # 2: Τα … θαλασσώσατε στην διαπραγμάτευση για τον μισθό σας

Πρόκειται πάντοτε για μία δύσκολη κατάσταση. Είναι κατανοητό να διστάζετε και να αποφεύγετε να ζητήσετε περισσότερα χρήματα, ειδικά αν είστε στη φάση αναζήτησης της πρώτης σας εργασίας ή αν έχετε πολύ μικρή εμπειρία. Οπότε, είναι λογικό να κάνετε το λάθος αυτό όταν είστε 20, όμως στη συνέχεια θα πρέπει να μάθετε να αξιολογήστε αντικειμενικά τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας και να συζητάτε αντιστοίχως την αμοιβή σας.

Λάθος # 3: Το λάθος ντύσιμο

Σε αυτό το στάδιο στη ζωή σας, η ντουλάπα σας βρίσκεται σε αυτή την άβολη, μεταβατική φάση κατά την οποία προσπαθείτε να προσαρμοστείτε από το περιβάλλον του πανεπιστημίου σε αυτό του επαγγελματικού στίβου. Η δημιουργία της κατάλληλης ντουλάπας θέλει χρόνο. Σε αυτή τη φάση, απλώς βεβαιωθείτε πως είστε κομψά ντυμένοι, χωρίς να φοράτε κάτι εντελώς παράταιρο.

Λάθος # 4: Αδιαφορείτε για τις διακοπές

Δεν έχετε χρόνο να προγραμματίσετε μια απόδραση λόγω φόρτου εργασίας και λόγω του τρόπου ζωής σας που είναι εστιασμένος στη φιλόδοξη καριέρα σας. Κάνετε το λάθος που κάνουν όλοι οι νέοι. Θα πρέπει να γνωρίζετε, όμως, πως είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, καθώς με τον τρόπο αυτό αποδίδουμε καλύτερα στην καριέρα μας.

Λάθος # 5: Παραμένετε στην πρώτη δουλειά που βρέθηκε στο δρόμο σας

Μπορεί τα νεύρα και η παρόρμηση της στιγμής να σας οδήγησαν στο να πάρετε την πρώτη δουλειά που βρήκατε μπροστά σας. Συμβαίνει. Τα καλά νέα; Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς στην αρχή της καριέρας μας χρειαζόμαστε κάθε εμπειρία που μπορεί να προκύψει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παρατείνετε την παραμονή σας σε μία δουλειά που δεν σας εκφράζει και δεν σας προσφέρει όλα όσα περιμένατε.

fortunegreece.com