Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Αποκλιμάκωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κατά το άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα.


Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 8,5% από 8,8% στο άνοιγμα των συναλλαγών, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,08% από 9,2%, η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,756% από 10,01% στο άνοιγμα των συναλλαγών. Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στο 8,8%.


Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι ενδεικτικό ενός ευρύτερου πολιτικού φαινομένου στην Ευρώπη που περιλαμβάνει την αύξηση των ποσοστών των μη-παραδοσιακών κομμάτων. Τροφοδοτείται δε από τις ανησυχίες σχετικά με τα απογοητευτικά επίπεδα ανάπτυξης, την ανεργία και άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι για να περιορισθούν οι κίνδυνοι και η αυξημένη μεταβλητότητα ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι η χαλάρωση της λιτότητας θα συνοδευτεί από μια μεγάλη ώθηση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ότι η ελάφρυνση του χρέους θα επιδιωχθεί με τάξη τρόπο, και ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε εποικοδομητικές συζητήσεις με τη Γερμανία και άλλους ευρωπαίους εταίρους.