Μέχρι 200.000 ενίσχυση από νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας φέρεται να ετοιμάζει για άμεση προκήρυξη το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρόγραμμα θα επιδοτεί με ποσά έως €200.000 υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκατ. ευρώ. 


Όλες οι υπηρεσίες μηχανικού με συνέπεια και οικονομικά

Το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας διακρίνεται σε δύο δράσεις, για καθεμία από τις οποίες προβλέπεται να διατεθούν 50 εκατ. ευρώ. Πηγές του Υπουργείου ανέφεραν στον Ε.Τ. ότι πιθανώς να υπάρξει «πριμοδότηση» για τους νέους και τις γυναίκες που θα υποβάλουν αίτηση. 



Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για startup και υφιστάμενες εταιρίες



Επιδότηση σε startup

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα, η πρώτη δράση του νέου προγράμματος επιχειρηματικότητας θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν δραστηριότητα (startup). Στην κατηγορία αυτή των δικαιούχων η επιδότηση θα φτάνει μέχρι 40.000 ευρώ κάθε επιλέξιμο έργο, ενώ θα καλύπτονται στο 100% τα λειτουργικά έξοδα και η μισθοδοσία. Η χρηματοδότηση σε αυτή τη δράση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων

Η δεύτερη δράση θα αφορά επιχειρήσεις σε λειτουργία. Η επιδότηση σε αυτήν την περίπτωση είναι μέχρι 200.000 ευρώ ή 50% επί των επιλέξιμων δαπανών. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάσσονται σε έναν από τους κλάδους δραστηριότητας, που ανέδειξαν οι μελέτες του ΙΟΒΕ, του ΚΕΠΕ και της McKinsey ως κλάδους που δύνανται να αυξήσουν την απασχόληση ως το 2021.



epidotisimag.gr