Πέντε νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στα Χανιά! – Ο ρόλος της Alpha Bank

Πέντε νέες άδειες ανέγερσης ξενοδοχείων στο νομό Χανίων όλα πεντάστερα που ανήκουν σε διαφορετικούς επενδυτές εκδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του Bluebirds.gr

Υπολογίζεται ότι τα νέα ξενοδοχεία θα προσθέσουν συνολικά 1.000 επιπλέον κλίνες στη δυναμικότητα του νομού ενώ το σύνολο των επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των επενδυτών περιλαμβάνεται η οικογένεια Μαθιουλάκη που ελέγχει το Minoa Palace, και έχει ξεκινήσει ήδη εργασίες για την ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή Καμισιανά Χανίων. Επίσης η οικογένεια Παπαδάκη, με το ξενοδοχείο Pilot που σχεδιάζει νέα μονάδα στην περιοχή της Γεωργιούπολης. Μία ακόμη Χανιώτικη οικογένεια, η οικογένεια Βανταράκη με το Vantaris Palace Hotel, εξετάζει την δημιουργία νέας μονάδας. Οι νέες επενδύσεις είναι αποτέλεσμα της έντονης τουριστικής ανάπτυξης που βιώνει τα τελευταία χρόνια ο νομός Χανίων και αναμένεται να είναι έτπιμες μέχρι το τέλος του 2016, περίοδο κατά την οποία ολοκληρώνεται και ο νέος σταθμός επιβατών στο αεροδρόμιο Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2007 έφθασαν στα Χανιά αεροπορικώς 685.698 επισκέπτες ενώ το 2013 ανήλθαν στους 859.580, σημειώθηκε δηλαδή μία αύξηση κατά 25,35%. Κατά το τρέχον έτος και μόνο για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2014 οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο των Χανίων έφθασαν τις 874.973 ήτοι 15.000 περισσότερες από ότι όλο το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bluebirds.gr, και τις τρεις μονάδες θα χρηματοδοτήσει πιθανότατα η Αlpha Bank. Για την επένδυση Μαθιουλάκη υπάρχει ήδη έγκριση. Για τις άλλες δύο περιπτώσεις, πρόκειται να σταλούν εισηγήσεις. Οσες επενδύσεις όμως προέβλεπαν έκδοση εγγυητικής επιστολής για τη ληψη του 50% της επιχορήγησης, ίσως να “κολλήσουν, γιατί το Υπουργείο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν υπάρχουν πόροι.



bankwars.gr