Υλοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΣΕΕ


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), υλοποιεί το Υποέργο 6 «Υλοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΣΕΕ», στο πλαίσιο των Πράξεων «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – Α.Π. 7 & 8», οι οποίες είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (κωδ. ΟΠΣ: 445730 και 445731 αντίστοιχα) και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

Στο πλαίσιο των ανωτέρω Πράξεων, η ΕΣΕΕ πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται, κατά κύριο λόγο, σε αυτοαπασχολούμενους, επιχειρηματίες/εμπόρους και υποψήφιους εμπόρους/επιχειρηματίες.

Πρόκειται για εξειδικευμένα προγράμματα αναβάθμισης γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων με διττό στόχο:

α) Συστηματική παροχή γνώσεων και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε κρίσιμα θέματα που άπτονται εργασιακού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

β) Ανάπτυξη θεμελιωδών οριζόντιων τεχνικών-επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων -«δεξιότητες σταδιοδρομίας»– και εκπαίδευση εργαζομένων για την ενδυνάμωση της προσαρμοστικότητάς τους στο σύνθετο και διαρκώς μεταβαλλόμενο διακρατικό εργασιακό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των παραπάνω Πράξεων, η ΕΣΕΕ θα υλοποιήσει 1 Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης, στη Λάρισα, διάρκειας 70 ωρών, από τις οποίες οι 35 ώρες καλύπτονται από διδασκαλία στην αίθουσα και οι 35 ώρες διαμέσου διαδικτύου (e-learning) από 18 Νοεμβρίου έως 9 Δεκεμβρίου (Τρίτες-Πέμπτες).

Το θεματικό αντικείμενο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης, έχει ως εξής:
κλικ για μεγέθυνση
Οι συμμετέχοντες στα Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης της ΕΣΕΕ δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Επισημαίνεται πως οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι τμήμα της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικής διαδικτυακής εκπαιδευτικής εφαρμογής (e-learning).

Αιτήσεις συμμετοχής θα παραλαμβάνονται έως τη συμπλήρωση τμημάτων (20-25 εκπαιδευόμενοι ανά τμήμα) και το αργότερο έως και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014.

Τρόποι υποβολής των Αιτήσεων:

1. μέσω e-mail στην ηλ. διεύθυνση: esl@otenet.gr με θέμα: «Αίτηση συμμετοχής σε Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης – ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ» και επισυνάπτοντας συμπληρωμένο το έντυπο της “Αίτησης Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης – ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ”,

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προμηθευτούν την “Αίτησης Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης – ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ”, καθώς και λοιπές πληροφορίες, στην ιστοσελίδα της ΕΣΕΕ: www.esee.gr > ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ > Ε.Π. "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" > Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος > ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εκπαιδευόμενους.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2410 532330.