Οι 500 ελληνικές βιομηχανίες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2013

Περισσότερα από 40,8 δισ. ευρώ είναι τα έσοδα που συγκέντρωσαν οι 500 ελληνικές βιομηχανίες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του έτους 2013.

Μολονότι τα στοιχεία για τις επιχειρήσεις που μετέχουν στη σχετική λίστα και την κατάταξη κάθε μίας δεν είναι οριστικά, δεδομένου ότι εκκρεμεί η γνωστοποίηση των ισολογισμών περίπου τριάντα επιχειρήσεων που μετείχαν στην αντίστοιχη λίστα του έτους 2012, τα διαθέσιμα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες, βάσει πωλήσεων, το 2013 ενίσχυσαν τη θέση τους στο ελληνικό βιομηχανικό στερέωμα.

Η κατάταξη των επιχειρήσεων, όπως προαναφέραμε, δεν είναι οριστική, αν και προσεγγίζει την οριστική θέση τους. Ο πίνακας παρέχει, ούτως ή άλλως, σειρά πληροφοριών για τα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων αυτών, οι οποίες το 2013 πραγματοποίησαν συνολικές πωλήσεις 40,8 δισ. ευρώ περίπου και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ.

Τα μεγέθη αυτά αντιστοιχούν στα εταιρικά αποτελέσματα των 500 επιχειρήσεων, μερικές από τις οποίες είναι κορμός ευρύτερων επιχειρηματικών ομίλων και συντάσσουν ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, συμπεριλαμβάνοντας τις εντός και εκτός της χώρας θυγατρικές τους.


Δείτε τις υπόλοιπες εταιρείες εδώ


inr.gr