Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή επενδύει σε έξι έργα βιομάζας στη Βόρεια Ελλάδα

Έξι έργα βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής αλλά και θερμικής ενέργειας, συνολικής επένδυσης 35-40 εκατ. ευρώ, έχει εντάξει στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό για την Κεντρική Μακεδονία και, την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο υπεύθυνος ανάπτυξης έργων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Χ.Χαραλαμπίδης , η εταιρεία επιδιώκει να δώσει περιβαλλοντικά ορθές αλλά και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, με την αξιοποίηση των αποβλήτων και υποπροϊόντων από τη λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων και γεωργικών εκμεταλλεύσεων, λύνοντας ταυτόχρονα χρόνια προβλήματα διάθεσης των εν λόγω απόβλητων .

Έτσι, έχουν σχεδιαστεί έξι έργα βιομάζας στη Μακεδονία, Κεντρική και Ανατολική και, στη Θράκη. Ήδη δύο τέτοιες επενδύσεις έχουν ενταχθεί στον ν.3908/2011 από την Αλιστράτη Ενεργειακή ΕΠΕ και τη Χρυσούπολη Ενεργειακή ΕΠΕ, με εγκεκριμένους προϋπολογισμούς 6,234 εκατ. ευρώ και 6,592 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Στις δυο αυτές ΕΠΕ, ισχύος 1 MW η καθεμία, η εταιρεία έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με κτηνοτρόφους των παραπάνω περιοχών, που λειτουργούν αγελαδοτροφικές μονάδες, ενώ επίσης στις μονάδες θα διατίθενται και ενσιρώματα γεωργικών καλλιεργειών (π.χ. καλαμπόκι,τριφύλλι κ.αλ. ).

«Στρατηγική της εταιρείας είναι η συμμετοχή των συνεργαζόμενων κτηνοτρόφων, ως εταίρων, σε τέτοιου είδους έργα. Έτσι επιτυγχάνουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης σε κύκλο με τις τοπικές οικονομίες.», εξήγησε ο κ. Χαραλαμπίδης.

Από τα έργα της βιομάζας θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια όπως και θερμική καθώς επίσης και οικολογικό λίπασμα το οποίο θα χρησιμοποιείται στην τοπική παραγωγή σύμφωνα με τις ορθές γεωργικές πρακτικές. Σε ό,τι αφορά στη θερμική ενέργεια, σε πρώτη φάση, μέρος της θα χρησιμοποιείται για την παστεριοποίηση των εισερχόμενων αποβλήτων, ενώ μελλοντικά θα μπορεί να γίνει και η εμπορική εκμετάλλευσή της. 

Κάνοντας μία ευρύτερη αναφορά στη δραστηριοποίηση της εταιρείας στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, σημειώνουμε ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει σπεύσει και αυτή, όπως και άλλοι επενδυτές, να αξιοποιήσει το αιολικό δυναμικό που υπάρχει στο νομό Έβρου. Έτσι, από το 2005 έχει θέσει σε λειτουργία στους «Δίδυμους Λόφους» αιολικό ισχύος 26MW, ενώ από το καλοκαίρι του 2006 λειτουργεί στη «Μυτούλα» αιολικό ισχύος 34,2 MW. Πέρα όμως από τα παραπάνω έργα θα πρέπει να τονισθεί ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, αναπτύσσει ένα πολύ μεγάλο project που αφορά την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου στο Θρακικό Πέλαγος, ισχύος 584 ΜW. Για το συγκεκριμένο έργο, έχει υποβληθεί φάκελος για αδειοδότηση.

της Άννης Καρολίδου
voria.gr