Τo "έξυπνο" σπίτι θα ελέγχεται μέσα από ένα tablet

Μία σειρά από λειτουργίες στο σπίτι θα μπορεί κανείς να εκτελεί με το Smart Home Tablet, το οποίο ανήκει στο Connented Home System της γαλλικής εταιρείας Archos.

To "έξυπνο" σπίτι αναμένεται να παρουσιαστεί από την εταιρεία στο φετινό Consumer Electronics Show του Λας Βέγκας (CES 2014). Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα παρουσιάσει μία σειρά απο συσκευές που θα εκμεταλλεύονται το λειτουργικό σύστημα Android και θα ακολουθούν τις τάσεις της φιλοσοφίας Internet of Things.

To Smart Home Tablet, θα είναι η κύρια συσκευή που θα ελέγχει τα πάντα γύρω της μέσα στο σπίτι. Θα λετουργεί με το Smart Home App και θα διαθέτει μεταξύ άλλων το Archos Motion Ball, έναν ανιχνευτή κίνησης που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο ή και εξωτερικό χώρο, το Archos Weather Tag που θα ανιχνεύει τις συνθήκες περιβάλλοντος εντός και εκτός σπιτιού , το Archos Smart Plug που θα ελέγχει όλες τις πρίζες του σπιτιού και θα μπορεί να διακόπτει ή να επιτρέπει την παροχή ρεύματος σε συσκευές και την Archos Mini-Cam που θα μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε εντός και εκτός σπιτιού για να σας δίνει μια real-time εικόνα της κατάστασης σε οποιοδήποτε χώρο.