Σύντομα θα προκηρυχθεί το Πρόγραμμα "Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία" από τον ΟΑΕΔ

Σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».

Προτεραιότητα θα δοθεί στους ανέργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι άτομα ηλικίας 18-35 ετών που έχουν την ιδιότητα του ανέργου και έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ.

Στις εξαιρέσεις του προγράμματος, μεταξύ των άλλων, ανήκουν όσοι έχουν επιχορηγηθεί από Προγράμματα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΔ κατά το παρελθόν και όσοι είχαν άλλη επιχείρηση από την 1-1-2005 και μετά.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες και το ποσό επιχορήγησης καθορίζεται στα 10.000,00 ευρώ. Η πρώτη δόση, ύψους 4.000,00 ευρώ καταβάλλεται με την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 6.000,00 σε δύο ισόποσες δόσεις των 3.000,00 ευρώ.

Στις επιλέξιμες δαπάνες θα περιλαμβάνονται η κάλυψη λειτουργικών εξόδων και ασφαλιστικών εισφορών, η αγορά πρώτων υλών, εμπορευμάτων, αναλωσίμων και τιμολογίων παροχής υπηρεσιών.




epixeiro.gr