Ενημερωτική ημερίδα "Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020"

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020, σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020". Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48). 

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κώστας Γληνός και Θωμάς Σκορδάς θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών" στους διαφορετικούς πυλώνες του προγράμματος "ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020" της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία. 

Οι Εθνικοί Εκπρόσωποι των προγραμμάτων "Ερευνητικές Υποδομές" και "Τεχνολογίες Πληροφορίες και Επικοινωνιών", Σπύρος Αναστασιάδης και Κωνσταντίνος Στεφανίδης (ομιλητές προς επιβεβαίωση), θα παρουσιάσουν τις θέσεις της Ελλάδας για τα συγκεκριμένα προγράμματα. 

Την ελληνική εμπειρία στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο θα παρουσιάσουν οι Γιάννης Ιωαννίδης (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ) και Ηρακλής Αβραμόπουλος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Τέλος, στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών του 7ου ΠΠ θα παρουσιάσει η Μαρία Κουτροκόη από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. 

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα παρουσιάσει στοιχεία για την ελληνική έρευνα στον τομέα των ΤΠΕ, όπως προκύπτουν από τις σχετικές εκδόσεις και τις βιβλιομετρικές μελέτες του οργανισμού, καθώς και από τις δράσεις του ως Εθνικό Σημείο Επαφής & συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas. 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή.



Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://www.ekt.gr/events/live

ΕΚΤ