ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ: Επιχειρηματικές επαφές με Ρώσους και Σκανδιναβούς αγοραστές

Με απόλυτη επιτυχία και πολυάριθμη συμμετοχή εκπροσώπων Ρεθεμνιώτικων εξαγωγικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων – ποτών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012, στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, επιχειρηματικές συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εισαγωγικών οίκων Σκανδιναβικών χωρών και της Ρωσίας. 

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών συναντήσεων οι ξένοι αγοραστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ποιότητα και τη γεύση των Ρεθεμνιώτικων προϊόντων, να συναντηθούν με τους παραγωγούς τους. 

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια που καταβάλλει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του, αφού, κατά κοινή ομολογία, η εξωστρέφεια, ιδιαίτερα στις σημερινές πρωτόγνωρες και δύσκολες οικονομικές συνθήκες με την τρομακτική συμπίεση των εισοδημάτων των Ελλήνων, φαίνεται ότι αποτελεί τη μοναδική λύση επιβίωσης των παραγωγικών επιχειρήσεων. 

Κοινή διαπίστωση των Ρεθεμνιωτών παραγωγών που συμμετείχαν στις συναντήσεις ήταν η αδήριτη ανάγκη υποβολής των απαραίτητων μελετών προς την αρμόδια Εθνική Αρχή για την πιστοποίηση των Κρητικών προϊόντων σαν ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), ΕΠΙΠ (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν) και Ορεινών Περιοχών. Η αγορά και οι καταναλωτές σήμερα απαιτούν ολοένα και περισσότερο την πιστοποίηση των τροφίμων. Οι πολιτικές για τη διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών και την περιφερειακή ανάπτυξη πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψη τους την απαίτηση αυτή. 

Η διοργάνωση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου ΣΥΝΕΡΓΩ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου 2007 – 2013.