Ξάνθη: σε δημοπράτηση το έργο της ανάπλασης του Λιμνίου

Tο έργο της αξιοποίησης της περιοχής του Λιμνίου πέρασε ως προς τους όρους κατάρτισης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, προκειμένου να δημοπρατηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πρόκειται για ένα έργο 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενταγμένο στο πρόγραμμα Αστικής Αναγέννησης. Σύμφωνα με τον Αρχιτέκτονα της ΔΤΥ, Κυριάκο Στεφανόπουλο, που επιμελήθηκε τη μελέτη, στο χώρο του Λιμνίου με περιοχή παρέμβασης από το μύλο του κολυμβητηρίου μέχρι το ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ, θα δημιουργηθούν 3 θεματικά πάρκα (με φυτά-βότανα-παιχνίδια), δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων στην έκταση των 11,5 στρεμμάτων, με ελειπτικά σχέδια ώστε να παρακολουθούνται οι επιγραφές του κάθε πάρκου.

Επίσης θα υπάρχουν περιοχές με παιδικά παιχνίδια, καθιστικά, ποδηλατοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις. Θα περιφραχτεί πλήρως για να μην επιτρέπεται η είσοδος αυτοκινήτων για πάρκινγκ, και μόνο με βυθιζόμενες μπάρες θα επιτρέπεται για οχήματα έκτακτης ανάγκης. Θα τοποθετηθούν νέοι φωτισμοί και θα αντικατασταθούν οι υπάρχυσε περιφράξεις

Από την πλευρά του Χρήστου Πούλιου υπήρξε κριτική για κακή προετοιμασία του Δήμου όταν εγκρινόταν το πρόγραμμα Αστικής Αναγέννησης και επανέλαβε τις διαφωνίες του για το μεγάλο προϋπολογισμό της ανακαίνισης του Δημαρχείου. «Δεν διαφωνώ με το έργο του Λιμνίου, αλλά δεν θα έπρεπε με επιπλέον 2,5 εκατομμυρίων ευρώ να κάνουμε κάτι άλλο ενώ ο δήμος δίνει τα μισά στο έργο του Λιμνίου και με τα άλλα μισά έγινε αύξηση του Προϋπολογισμού του Δημαρχείου.

Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας υποβάλλεται σύντομα
Σύμφωνα με την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Κατερίνα Μανά στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσεται επιπλέον το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας (από την οδό Μπρωκούμη μέχρι την Ανδρέου Δημνητρίου) Ο Χρήστος Πούλιος διαμαρτυρήθηκε ότι συνολικά δεν έγινε σωστή προετοιμασία του προγράμματος αναφέροντας ως παράδειγμα τον ποδηλατόδρομο της Βασ. Σοφίας που είναι ξεκομμένος σε ένα τμήμα της πόλης και δεν υπακούει σε συνολικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κολλάρο, το έργο της αξιοποίησης του Λιμνίου δεν υπήρχε στο Τεχνικό Πρόγραμμα ενώ η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας εξήγησε ότι η χρηματοδότησή του εγκρίθηκε μέσα στο 2012 και γι΄αυτό δεν συμπεριλήφθηκε.

Μειοδότης για το έργο της αναμόρφωσης δυτικής πλευράς κολυμβητηρίου
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έταιρο έργο της περιοχής του Κολυμβητηρίου, δηλαδή της ανάπλασης του δυτικού χώρου , στο σημερινό γήπεδο τένις. Μειοδότης του διαγωνισμού η κοινοπραξία ΚΟΥΤΡΑΣ-ΣΕΡΕΤΗΣ-ΔΑΡΙΩΤΗΣ με έκπτωση 11%, επί του συνολικού προυπολογισμού ων 350.000 ευρώ.

xanthipress.gr